Graveren

Graveren van edele metalen

graveren

Het graveren van voorwerpen wordt al eeuwen toegepast. Niet alleen om deze te verfraaien maar ook om een voorwerp “iets” speciaals en persoonlijks mee te geven. Zo zal de gravure in een aansteker herinneren aan een 25 jarig jubileum. Of manchetknopen voorzien van uw familiewapen maken deze tot ware erfstukken. Het is mogelijk om te graveren in alle metalen, naar ook niet-edele metalen.

Graveren heb ik geleerd aan de Vakschool Schoonhoven, waar ik mij heb bekwaamd in het vak van ambachtelijk handgraveur. Die ambachtelijke kant is mijn passie. Daarom ben ik na mijn opleiding een zelfstandig atelier begonnen, waarin ik nu al bijna veertig jaar met veel plezier en overtuiging werk.

Doordat ik ambachtelijke technieken gebruik en alles met de hand graveer, zijn de mogelijkheden om de door u gewenste tekst of afbeeldingen op het gewenste object aan te brengen nagenoeg onbeperkt. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden, leveringstijden en prijzen.

Trouwringen graveren

Een met de hand aangebrachte inscriptie in trouwringen zal jaren langer zichtbaar blijven, omdat deze veel dieper in het materiaal wordt ‘uitgestoken’. Hierdoor krijgen de trouwringen een extra toegevoegde waarde die goed past bij een bijzondere gelegenheid als een huwelijk. Marjolijn Lepelaar -Hoek kan uw trouwringen graveren met elke gewenste tekst.

Verder kan in vrijwel alle metalen worden gegraveerd, ongeacht de vorm of grootte. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • scheepsbellen
  • monogramringen
  • slavenbanden en andere sieraden
  • horloges
  • zilveren & verzilverde rammelaars
  • (kinder)couverts

Interesse of een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op.